Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Een politicus in Ierland heeft gezegd dat gespannen automobilisten baat hebben bij een borrel om rustig te worden. Zijn uitspraak stond dinsdag op vrijwel alle voorpagina's van de Ierse kranten.

De parlementariër, Mattie McGrath van de regeringspartij Fianna Fail, deed zijn uitspraak in het kader van een discussie over alcohol in het verkeer. De regering wil het toegestane promillage bijna halveren om het aantal verkeersongevallen te beperken.

Verzet

Math en andere parlementariërs van Fianna Fail zijn daartegen in verzet gekomen, omdat mensen dan niet meer gewoon een pint kunnen drinken voordat ze de auto instappen. Math voert aan dat alcohol met mate een kalmerende werking heeft.

De vereniging van anonieme alcoholisten in Ierland zei dat de bewering van McGrath onzin is.

''Het is hetzelfde als beweren dat roken goed voor je is omdat je iemand van 95 kent die zijn hele leven heeft gerookt'', aldus een AA-medewerker.

Opmerkelijk

Wegpiraat 97 keer bekeurd binnen een jaar

BUSSUM - De kantonrechter heeft een 33-jarige man uit Bussum veroordeeld tot 665 dagen cel. De wegpiraat heeft volgens de politie ''een jaar lang alle denkbare verkeersregels aan zijn laars gelapt''. Lees meer...

Politiesites

Sponsors