Qat of khat zijn de bladeren en takjes van een plant met de Latijnse naam Catha Edulis Forsk die een mild stimulerende werking hebben. Andere namen voor qat zijn: khat, quat, chat, catha, tschat en miraa.

Khat of qat zijn de bladeren en takjes van een plant met de Latijnse naam Catha Edulis Forsk. De blaadjes en zachte takjes worden gekauwd. In Nederland word khat met name gebruikt door Somalische inwoners. De werkzame stoffen van Khat zijn in Nederland verboden. Khat als plant is echter legaal.

Herbals zijn producten die verkocht worden onder namen als Cloud Nine, Herbal Ecstasy en Efedra. Het voornaamste werkzame bestanddeel in deze producten is een stof met de naam Efedrine. Je kunt herbals kopen in de vorm van capsules, pillen en kruidenmengsels.

DXM (dextromethorfan) is een middel met een werking die varieert van mild euforisch tot sterk hallucinogeen. Het is als hoestmiddel (capsules, stroop, drank en pillen) te koop bij apotheek en drogist. DXM is in het verleden verkrijgbaar geweest onder de naam robo maar sloeg niet aan als recreatieve drug.

Achtergrondinformatie over Cocaine, wat is het, de geschiedenis, effecten, hoe gebruiken, gevolgen, de risico's, wie gebruiken, wat zegt de wet.

Achtergrondinformatie over crack, wat is het,wat doet het, verslavingsfactor, de risico's, hoe risico's te verminderen.

Achtergrondinformatie over gokken en gokverslaving, wat is leuk aan gokken, wat voor speler ben ik, de risico's, wanneer ben je verslaafd, hoe kom je er van af.

Achtergrondinformatie over lachgas, wat is het, wat doet het, verslavingsfactor, de risico's en hoe deze te verminderen.

Achtergrondinformatie over lijm snuiven, wat is het, wat doet het, verslavingsfactor, de risico's en hoe deze te verminderen.

Achtergrondinformatie over LSC, wat is het, wat doet het, verslavingsfactor, de risico's en hoe deze te verminderen.

Achtergrondinformatie over tripmiddelen, wat is het, geschiedenis, welke stoffen, wat doet het, wat is een trip, wie gebruiken, hoe gebruiken, de risico's, verslavingsfactor, de wet.

Politiesites