Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

flag_litouwenInformatie over parkeren door gehandicapten in Litouwen.

ALGEMEEN

Op wegen en parkeerterreinen zijn de voor gehandicapten gereserveerde parkeerplaatsen aangeduid met een rolstoelsymbool.

PARKEREN LANGS DE WEG

  • Parkeren is toegestaan op wegen waarvoor een parkeerverbod geldt, maar alleen als u de andere weggebruikers niet hindert.
  • Op wegen waarvoor betaald parkeren geldt, mag u gratis parkeren, voor onbeperkte tijd, maar uitsluitend in vakken voorzien van een rolstoelsymbool.
  • Op wegen waar parkeren gratis is maar gebonden aan een bepaalde tijdslimiet, mag u voor onbeperkte tijd parkeren.
  • Rijden en parkeren in voetgangersgebieden is soms toegestaan. Verifieer dat ter plekke.

PARKEREN OP EEN PARKEERTERREIN

Op sommige parkeerterreinen mag u uw auto met zichtbare parkeerkaart gratis parkeren, maar alleen in parkeervakken die gereserveerd zijn voor gehandicapten. Kijk op het informatiebord bij het parkeerterrein of vraag het aan de beheerder.

Houd u altijd aan de algemene richtlijnen.

Opmerkelijk

Man wil taxi betalen met xtc-pillen

Een 32-jarige Bosschenaar is aangehouden in een taxi voor het politiebureau in Den Bosch. De man had aangeboden de rit met xtc-pillen te betalen, maar de taxichauffeur trapte daar niet in. Hij leverde zijn 'klant' af bij het politiebureau.

 

Politiesites

Sponsors