Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) gaat bekijken welke extra maatregelen nodig zijn om incidenten en geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling terug te dringen.

De minister gaat hierover op korte termijn overleggen met politie, Openbaar Ministerie, burgemeesters, experts en staatssecretaris Sharon Dijksma, die gaat over het vuurwerkbeleid.

Hierin worden ook de ideeën meegenomen die op initiatief van de politiebond ACP zijn verzameld onder agenten. Ook wordt gekeken wat andere partijen kunnen doen, omdat de problemen volgens Van der Steur niet alleen zijn op te lossen met regels en straffen. Ouders, vrienden, buren en broers en zussen moeten ook elkaar onderling corrigeren, aldus Van der Steur.

Hoewel het aantal incidenten tijdens de jaarwisseling is gedaald van ruim elfduizend in 2016 naar tienduizend in 2017, was er wel een stijgende vraag van ambulancemedewerkers en brandweer om assistentie van de politie. In 2016 gebeurde dit 423 keer en dit jaar 486. Het aantal gevallen van geweld tegen de politie is iets afgenomen van 71 in 2016 naar 63 dit jaar.

Van der Steur heeft dinsdag verder aan de Tweede Kamer geschreven dat 340 asielzoekers die bekend staan als overlastgever tijdens de jaarwisseling in het asielzoekerscentrum moesten blijven. Tachtig keer gebeurde dit op verzoek van de burgemeester en 260 keer op initiatief van staatssecretaris Klaas Dijkhoff.

Opmerkelijk

Man steelt zwaailicht, krijgt passende straf

Een avondje stappen liep voor een man uit Zwolle een stuk minder leuk af dan hij had gehoopt. Na een avondje stappen, werd hij een beetje recalcitrant. De politie kreeg zaterdagnacht dan ook een vreemde melding binnen: iemand zou proberen het zwaailicht van een dienstauto proberen te stelen, meldt de politie Zwolle op Facebook.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors