Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Gevoelige politie-informatie is op straat komen te liggen omdat de politie oude domeinnamen heeft laten verlopen. Mails die naar de aan die domeinnamen gelinkte e-mailadressen werden gestuurd, kwamen zo terecht bij de nieuwe eigenaars van die domeinnamen.

Een ’ethisch hacker’ deed dit en overlegde de informatie die hij kreeg aan BNR. Hij kreeg zo onder meer arrestatiebevelen en het beveiligingsplan van de kerstmarkt in Dordrecht in handen.

Het probleem ontstond twee jaar geleden doordat alle politiewebsites verdwenen en opgingen in politie.nl. Alle mailadressen van agenten veranderden ook, maar onder meer door automatisch aanvullen van veelgebruikte adressen gaat dit bij veel mensen mis. De oude domeinnamen behouden en de mails doorsturen naar het juiste mailadres of een servicedienst inschakelen die je waarschuwt dat een van jouw oude domeinnamen door iemand anders wordt geregistreerd zijn mogelijk oplossingen die het lekken van informatie had kunnen voorkomen.

Hacker Slotboom had de politie twee jaar geleden hiervoor al gewaarschuwd. Toen hij een halfjaar later ontdekte dat er niets met zijn waarschuwing was gedaan, besloot hij zelf enkele domeinnamen te registreren. Dat deed hij „om aan te tonen dat er wel degelijk gevoelige informatie via de mail op binnenkomt.” „Ik hoop dat m’n punt nu wel duidelijk is.”

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg noemt het „zorgelijk” dat de informatie naar buiten is gekomen. „Dit had voorkomen moeten worden door de afdelingen die gaan over de technische ondersteuning van de politie, en door de leiding van de politie zelf.”

Bron: Telegraaf

Opmerkelijk

Agentenhulp bij bevalling op P-plaats A15

Twee agenten hebben woensdagochtend rond 8.00 uur op het parkeerterrein bij het tankstation langs de rijksweg A15 bij Alblasserdam een zwangere vrouw geholpen bij haar bevalling. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors