Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Twee van de vijf agenten die betrokken waren bij de dood van Mitch Henriquez worden vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag.

De 42-jarige Henriquez kwam vorig jaar juni om het leven na een gewelddadige aanhouding op het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark, dit omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. Hij verzette zich, waardoor de politie geweld tegen hem gebruikte. Na zijn dood werd duidelijk dat hij zeer waarschijnlijk is overleden door zuurstoftekort. Volgens het Openbaar Ministerie is het ‘aannemelijk’ dat dit zuurstoftekort een gevolg is van het optreden van de politie.

De twee agenten worden verdacht van zware mishandeling met de dood tot gevolg. Het kan overigens nog maanden duren voordat de rechtszaak begint omdat de rechters de dossiers nu gaan bestuderen.

De dood van Henriquez leidde toen tot hevige rellen in de Haagse Schilderswijk.

Niet-vervolgde agenten

De drie agenten die niet worden vervolgd voor hun betrokkenheid bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez op 27 juni vorig jaar in het Haagse Zuiderpark, blijven nog wel geschorst. Dat blijft het geval, totdat de resultaten van het interne onderzoek van de politie bekend zijn. Dat is nog niet afgerond, laat de politie in Den Haag weten.

Bron: Hart van Nederland

Opmerkelijk

Inbreker laat kopie achterwerk achter

Sporenonderzoek na een inbraak in Hattemerbroek heeft tot een bijzondere vondst geleid. De vermoedelijke dader heeft fotokopieën van zijn achterwerk achtergelaten.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors