Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

De Nederlandse politie wil de komende zeven jaar 17.000 nieuwe politieagenten werven. Dinsdag 7 mei start daarom een grote wervingscampagne met als titel 'Alles wat je in je hebt. Maak er politiewerk van.' De campagne wordt breed ingezet: online, op televisie en op straat. In alle uitingen wordt verwezen naar de website kombijdepolitie.nl.

Realistisch agentenwerk laten zien, en de mens achter het uniform. Dat is het doel van de campagne. Want alleen als je echt snapt wat er komt kijken bij het agentenwerk, kun je er met heel je hart voor kiezen.

Als agent moet je namelijk sterk en flexibel tegelijk zijn. Moeiteloos kunnen schakelen tussen ingrijpen en kalmeren. Tussen een praatje en een sprintje. Een arrestatie en een reanimatie. Je moet om te beginnen al veel in huis hebben, en tegelijkertijd bereid zijn je kwaliteiten nog veel verder te ontwikkelen. Je gaat anders naar de wereld kijken en anders naar jezelf. Je leert, ervaart en je groeit. Agent zijn, dat doe je er niet even bij. Je bent het met alles wat je in je hebt.

Dat verwoorden ook de agenten die de hoofdrol spelen in de campagnefilms. Mehran vertelt dat je met je uniform aan nog steeds jezelf bent. 'Met je angsten en onzekerheden, maar ook je kwaliteiten.' En Martine vertelt hoe het agentenwerk haar heeft veranderd. Dat ze er opener door is geworden, maar ook dankbaarder voor wat ze heeft omdat ze dagelijks ziet hoe het anders kan.

Breed ingezette campagne

Met name in West- en Midden-Nederland worden veel agenten gezocht, maar ook in Noord-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg. Daarom wordt de campagne breed ingezet. Uiteraard speelt gerichte online advertising een grote rol met video’s, banners en social posts. Op kombijdepolitie.nl staat een online studiekeuzehulp die precies laat zien welke politieopleiding je kunt doen met je voorlopleiding.

Interessante werkgever

Werken bij de politie is een unieke, maatschappelijk relevante uitdaging. Als agent sta je midden in de samenleving. Dicht bij mensen en benaderbaar. En omdat het werk voortdurend verandert, blijf je zelf ook constant in ontwikkeling. Als persoon, als team en in je vak.

De politie biedt een gedegen opleiding voor jongeren op elk niveau. Na het succesvol afronden van de opleiding is er baangarantie. Tegelijkertijd met de wervingscampagne voor agenten, gaat ook een campagne voor de werving van IT’ers van start. Zij kunnen voor meer informatie terecht op it.kombijdepolitie.nl.

Opmerkelijk

Beltoon nekt gsm-dief

De dief van een mobiele telefoon in een zwembad in Wassenaar is genekt door zijn eigen buit. De 35-jarige man had de gsm gestolen van een 16-jarig meisje, verborg het toestel in een kluisje en mengde zich onder de andere badgasten.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors