Ik kan mij voorstellen, dat een slachtoffer van een seksueel misdrijf niet meteen het Internet opduikt om te kijken of er ooit al eens iets over geschreven is. Desondanks lees je deze pagina misschien omdat je op een of andere manier in aanraking bent gekomen met seksueel misbruik zoals verkrachting, aanranding of ontuchtige handelingen.

 

zon De strafbare seksuele handeling in een familierelatie noemt men ook wel incest. Misschien ben je zelf slachtoffer, maar het kan natuurlijk ook gaan om een vriendin, je vriend of iemand anders. Als slachtoffer kun je in een noodsituatie terecht komen. Aarzel niet om hulp te vragen. Er zijn meerdere instanties die je hierbij kunnen ondersteunen.

Als slachtoffer van seksueel misbruik kom je vaak voor vragen te staan zoals:

  • moet ik wel aangifte doen?
  • Wat gebeurt er met de verdachte?
  • Hoe lang wordt hij vastgehouden?
  • Kan ik schadevergoeding krijgen?

Met deze pagina wil ik je alvast wat wegwijs maken en antwoord geven op een aantal vragen.

Het kan heel goed zijn dat je na het lezen van deze pagina nog met een aantal vragen blijft zitten, die speciaal op jou van toepassing zijn. Immers, seksueel misbruik komt vaak voor, maar elke situatie is weer anders en kan op een andere manier worden beleefd en verwerkt. Als je vragen hebt stel die dan gerust. Je kunt altijd terecht bij de politie en hulpverleningsinstanties.

Bij alle goed bedoelde adviezen is maar 1 ding echt belangrijk, namelijk dat jezelf achter je beslissing moet staan.