Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Den Haag - Per jaar wordt één op de drie kinderen slachtoffer van een vorm van seksueel geweld. Volgens de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen worden 62.000 kinderen elk jaar voor het eerst slachtoffer.

Kinderen tussen de 16 en 17 jaar lopen het meeste risico om slachtoffer te worden. Ook kinderen met een beperking of uit probleem gezinnen behoren tot de risicogroep.

Meisjes zijn veruit het meest slachtoffer van seksueel geweld. Een op de tien meisjes is wel eens gedwongen tot ongewilde seks.

Het aantal daders is niet bekend. De meeste hiervan zijn mannen en hebben niet perse voorkeur voor kinderen. Van de verdachten is 20 procent pedofiel en een kwart van de daders is zelf ook minderjarig. Een kwart van de plegers van seksueel geweld heeft een verstandelijke beperking.

Opmerkelijk

Bejaarde vrouw deelt klappen uit bij verkeersruzie

Een bejaarde vrouw (80) uit Hilversum raakte slaags met een 41-jarige plaatsgenote. De twee kregen ruzie in het verkeer.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors