Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiƫle site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

In diverse politieregio's zijn wijkagenten, die twitter inzetten om te communiceren met de wijkbewoners. Wijkagenten nemen op deze manier iedereen mee in hun dagelijks werk. Met hun berichten van 140 karakters versturen ze actuele informatie, eventueel samen met foto's, video's, en links.

De wijkagenten twitteren over hun dagelijks werk, geven infomatie over lokale problemen en geven preventieadviezen. Via Twitter vragen naar informatie en getuigen of jou vragen om te helpen bij het oplossen van misdrijven of het terugvinden van vermiste kinderen.

Op deze manier krijg je inzicht in de diversiteit van het werk van een wijkagent. Twitterende wijkagenten krijgen veel positieve reacties. Het geeft wijkagenten een stukje erkenning voor hun werk.

Opmerkelijk

Hardleerse winkeldief 321 keer in cel

Een 54-jarige Brit is voor de 321ste keer betrapt op winkeldiefstal. Hij kreeg daarvoor deze keer een dag celstraf. Al zijn celstraffen voor winkeldiefstal bij elkaar opgeteld zat hij al tientallen jaren in de gevangenis.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors