ETTEN-LEUR - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling, die afgelopen zondag 8 november plaatsvond op de Spoorlaan in Etten-Leur. Een politieman greep die avond in bij een vechtpartij, waarbij drie fietsers een automobilist mishandelden. Het geweld keerde zich vervolgens tegen hem.

Een politieagent reed rond halfzeven richting de Spoorlaan, toen hij op de kruising met de Wilhelminalaan zag dat een automobilist ruzie had met drie fietsers. De fietsers versperden de bestuurder om onbekende reden de doorgang. De bestuurder stapte uit en liep achter de fietsers aan.

Er ontstond een vechtpartij tussen hem en de fietsers, waarop de politieagent ingreep. De fietsers keerden zich hierop tegen de politieman en sloegen hem diverse malen in het gezicht. De politieman adviseerde de automobilist weg te rijden. Nadat de man wegreed, ging de vechtpartij nog enige tijd door.

De fietsers reden uiteindelijk weg in de richting van het treinstation. De drie waren die middag vermoedelijk bij de wedstrijd NAC - Willem II geweest.

Van de politieagent is aangifte opgenomen van de mishandeling. Hij hield lichte verwondingen en zwellingen over aan de vechtpartij. De politie is op zoek naar getuigen van het incident, waaronder de automobilist die door de fietsers werd mishandeld en de vrouw die bij hem in de auto zat.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie, via het telefoonnummer 0900 - 8844.

Bron: de Weekkrant | 08-1102009