Een Leeuwarder (20) gedroeg zich behoorlijk obstinaat, op 8 augustus vorig jaar in Drachten. De man kwam in opstand toen de politie hem aansprak toen hij op de Zuidkade een fiets tegen de grond had gekwakt. Uit frustratie trapte de man de spiegel van een geparkeerde auto kapot.

Toen de agenten hem wilden aanhouden, verzette de Leeuwarder zich heftig. Hij maakte de agenten voor van alles en nog wat uit. Hij schold ze onder andere uit voor 'puta' en 'cunjo' en 'fucking flikkers'. Ook fysiek liet de man zich gelden. Tijdens de worsteling met de politie schopte hij een agent in het gezicht. De agent liep een wondje op aan de neusbrug.

Maandag bij de politierechter zei de Leeuwarder dat hij de pest in had. Hij baalde van zichzelf en van zijn vriendin. Hij had die dag ruzie met zijn vriendin gehad. De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 150 uur. De rechter waarschuwde de Leeuwarder wel. De man heeft een strafblad, de volgende keer zal hij linea recta de cel ingaan.

Bron: Leeuwarder Courant | 15-03-2010

Opmerking webmaster:
Regeringsbeleid: geweld tegen hulpverleners wordt veel harder aangepakt. Zie het bewijs......., een belachelijke 150 uur werkstraf, ondanks het al aanwezige strafblad.

Gelukkig kon er nog wel een bezwerend vingertje vanaf.