ALMERE - Een agent heeft zondagochtend vroeg een waarschuwingsschot gelost toen hij en zijn collega werden aangevallen bij het Flevoziekenhuis in Almere. Bij het gevecht raakte een agent gewond aan zijn gezicht en ogen.

De politie werd om vijf uur gealarmeerd, omdat twee personen zich lastig gedroegen bij de spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis. Bij aankomst zagen de agenten het duo, een negentienjarige man en een evenoude vrouw uit Almere, óp de balie van de spoedeisende hulp zitten.

Omdat ze zich hadden misdragen, moesten ze het ziekenhuis verlaten. De twee liepen mee, maar vielen buiten zonder enige aanleiding tegen de agenten aan. De man verwondde met zijn handen het gezicht en ogen van één van de dienders.

De vrouw probeerde de andere politieagent te schoppen en te slaan. In de worsteling zag één van de agenten kans om een waarschuwingsschot te lossen. Direct hierna staakten de twee verdachten hun gevecht en konden ze worden aangehouden.

De twee werden overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld. In het politiebureau werd de mannelijke verdachte door onbekende oorzaak onwel. Hij werd met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Het is onbekend hoe het op dit moment met de gezondheidstoestand van deze man is.

Bron: Gooi- en Eemlander | 21-03-2010