De politie heeft zaterdagnacht vier mannen (drie uit Veendam, derde woonplaats onbekend) aangehouden op de Kerkstraat in Veendam. De agenten spraken in het centrum van Veendam een groep luidruchtige jongeren aan en hadden het verzoek het wat rustiger aan te doen. Toen dit niet hielp (de groep maakte nu zelf meer lawaai) stuurden de agenten de jongeren weg.

Korte tijd later vond er een ruzie in de groep plaats. Toen de politie opnieuw ingreep waarbij een 21-jarige man voor mishandeling werd aangehouden, beledigde een van de jongeren de agenten. Toen deze 18-jarige werd aangehouden, probeerde de 19-jarige hem te ontzetten. Ook die werd aangehouden.

De 18-jarige verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en kon met moeite in de boeien worden geslagen. Daarbij spuugde hij een agent in zijn gezicht. In de politieauto trapte de jongen zo hard tegen de deur dat deze beschadigd raakte.

Ook vernielde hij een spiegel van een politieauto. Een derde man (die zijn personalia niet wilde opgeven) probeerde daarop de 18-jarige uit de politieauto te bevrijden. Daarbij opende hij de deur van de politieauto. Ook hij werkte tegen en werd met moeite in de boeien geslagen.

De agenten hadden bijstand van meerder agenten en een hondengeleider nodig om de situatie onder controle te brengen. Daarbij werd gedreigd met de wapenstok. Uiteindelijk hoefde dit laatste middel niet gebruikt te worden. De politie stelt een onderzoek in. Verdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Bron: parkstadveendam.nl | 25-04-2010