Zandeweer - Dinsdag8 juni 2010 raakte een agent gewond bij een incident in Zandeweer. De politie was gealarmeerd, omdat de 54-jarige bewoner verbaal agressief was in de richting van een hulpverlener.

De hulpverlener moest voor een andere bewoner in de woning zijn. Voor de ogen van gealarmeerde agenten gedroeg de man zich agressief richting de hulpverlener. Vervolgens richtte de man zonder enige aanleiding zijn agressie op een agent en sloeg hem in het gezicht.

De agent probeerde de man met pepperspray onder controle te krijgen. De man gooide hierop nog diverse goederen in de richting van de agent. Met meerdere toegesnelde agenten kon de man onder controle worden gebracht. Hij is aangehouden en ingesloten. De agent heeft verwondingen aan zijn gezicht, arm en gebit opgelopen.

Regiopolitie Groningen neemt het incident hoog op en accepteert geweld tegen haar agenten en overige hulpverleners niet. Tegen verdachten van geweld tegen politieambtenaren worden door het Openbaar Ministerie fiks hogere straffen geƫist.

Bron: politie.nl | 9 juni 2010