VEENDAM - Een automobilist is vrijdagavond in en nabij Veendam tweemaal op de politie ingereden. De agenten gebruikten hun dienstwapen om de bestuurder tot stilstand te manen. Dat maakte de politie vrijdagavond bekend. Agenten wilden de bestuurder controleren omdat hij in een auto met gestolen kenteken reed. De chauffeur ging er echter met hoge snelheid vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette.

Tijdens de dollemansrit raakte de bestuurder een andere auto, waarbij twee inzittenden gewond raakten. Zij zijn voor controle in het ziekenhuis geweest.

Na de botsing vluchtte de bestuurder weg en toen agenten hem verderop klem reden, probeerde hij op een agent in te rijden. Die kon maar net ontkomen. Op dat moment schoot een andere agent.

De automobilist zette wederom zijn vlucht voort en reed later nogmaals in op een agent, die net op tijd kon wegspringen. Ook bij dat voorval trok een politieman zijn wapen.

Na enige tijd trof de politie de vluchtwagen zonder bestuurder aan. Naar aanleiding van een getuigenis heeft de politie een inwoner van Veendam aangehouden. De politie onderzoekt of dit de gezochte man is.

Bron: NU.nl