Een avondje stappen liep voor een man uit Zwolle een stuk minder leuk af dan hij had gehoopt. Na een avondje stappen, werd hij een beetje recalcitrant. De politie kreeg zaterdagnacht dan ook een vreemde melding binnen: iemand zou proberen het zwaailicht van een dienstauto proberen te stelen, meldt de politie Zwolle op Facebook.

 

De incidentele kleptomaan zag een geparkeerde politiewagen staan en moet toen besloten hebben dat een zwaailicht wel een leuke souvenir was. Hij was echter niet vingervlug genoeg, politie was snel te plaatse. Ze troffen de man aan in een auto iets verderop. Het zwaailicht had hij gewoon nog bij zich.

Ludieke straf

Zijn impulsieve actie bleek het gevolg van een gezellig avondje stappen met vrienden. Een heel helder licht bleek hij niet meer na wat alcoholconsumptie: door de diefstal liep dat heel anders af dan verwacht. De man werd aangehouden voor diefstal en heeft de nacht op het politiebureau doorgebracht.

Na het nachtje in de cel, vond de politie het tijd om de man te verhoren. Gelukkig kon de officier van justitie ook wel lachen om de beschonken actie van de Zwollenaar. Hij krijgt daarom een ludieke straf: in plaats van een boete krijgt hij een taakstraf die precies past bij zijn daad. Hij moet om het goed te maken meerdere politieauto's wassen.

Opmerkelijk

Auto-inbreker vraagt agent eerst om vuurtje

De politie heeft  een 23-jarige man op heterdaad aangehouden voor inbraak in een auto. Na de inbraakmelding binnen zagen agenten een auto met een ingeslagen ruit. Een man in joggingpak die in de omgeving wandelde meldde zich ook en vroeg aan de politieambtenaren een vuurtje, waarna hij verder liep.

Lees meer...

Politiesites