Een 38-jarige man uit Schijndel en zijn 40-jarige echtgenote werden in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 september 2010 aangehouden in verband met belediging en mishandeling van agenten en vernieling van een politieauto.

Rond tien over drie kregen politiemensen voor de derde keer die avond een melding van geluidsoverlast, afkomstig van de woning van het stel. Ze hadden een feestje. Toen de bewoners daarop werden aangesproken en hen proces-verbaal werd aangezegd, begonnen diverse feestgangers zich ermee te bemoeien.

De agenten besloten weg te gaan, maar de man des huizes schold hen vervolgens uit. Toen hij daarvoor werd aangehouden, verzette hij zich en stompte hij daarbij een agent tegen zijn gezicht. De politie gebruikte vervolgens pepperspray om de man onder controle te krijgen. De vrouw schopte een kentekenplaat van de politieauto.

Gezien de dreigende situatie kozen de agenten ervoor de man zo snel mogelijk weg te brengen. Korte tijd later meldde de vrouw zich met enkele feestgangers met veel bombarie op het Schijndelse politiebureau. Zij belette een politieauto de toegang tot de binnenplaats van het bureau en weigerde ook na diverse vorderingen om weg te gaan.

Hierop werd zij aangehouden, mede voor de vernieling van de politieauto. De andere feestgangers dropen af. De vrouw probeerde met geweld haar aanhouding te beletten en schopte daarbij een politieman. Deze politieman, die eerder door de man was geslagen, deed aangifte tegen het paar. Beide echtelieden zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Bron: politie.nl | 05-09-2010