WINSCHOTEN - Op het Marktplein in Winschoten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rellen uitgebroken tussen een groep van 300 feestende scholieren en de politie. Daarbij raakte een agente gewond aan haar oog door een rondvliegende steen.

De groep kreeg het aan de stok met de politiemensen nadat een 17-jarige feestvierder was gearresteerd omdat hij wild om zich heen sloeg en volledig door het lint ging. De groep trok stenen uit de straat en bekogelde de ruim veertig agenten daarmee.

Ook kregen de dienders glazen om hun oren. Een politievrouw raakte door een rondvliegende steen gewond aan haar oog en moest naar een ziekenhuis. Ook sneuvelde er een ruit van een politiewagen. Pas nadat er charges met wapenstokken en een politiehond waren verricht, keerde de rust weer terug.

,,We tolereren dit gedrag absoluut niet. Het bizarre is dat wij de jongen die totaal flipte gewoon wilden helpen. Omdat hij zich niet wilde laten helpen, hebben we hem voor zijn eigen veiligheid meegenomen. Kennelijk heeft de groep dat anders geïnterpreteerd en heeft gemeend om ons te moeten bekogelen. We hopen dat ouders hun kroost ertoe zetten om zich bij ons te melden’’, aldus politiewoordvoerder Visser.

Na afloop bleek dat de politiehond bij de charges flink om zich heen heeft gebeten. Meerdere feestgangers liepen bijtwonden op en moesten worden behandeld in een ziekenhuis. Alle gewonden konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

De politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. De recherche is een onderzoek gestart.

Regiopolitie Groningen neemt het incident hoog op en accepteert geweld tegen haar agenten niet. Tegen verdachten van geweld tegen politieambtenaren worden door het Openbaar Ministerie fiks hogere straffen geëist.

De politie is dan ook op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit geweldsincident en/of weten welke personen met stenen en glaswerk naar de politie hebben gegooid.

Bron: Telegraaf