De politie Alphen aan de Rijn kreeg donderdagmiddag 28 oktober rond 16.00 uur dat in een zorginstelling in Alphen aan den Rijn een mishandeling had plaatsgevonden.

Toen agenten bij de woning aankwamen bleek dat een 15-jarig meisje een 40-jarige Rotterdamse medewerkster van de instelling meerdere keren te hebben geslagen. De agenten hebben daarop het meisje aangehouden op verdenking van mishandeling.

Het meisje pleegde verzet bij haar aanhouding. Ze schopte daarbij een agent in de ribben. Ook heeft zij hem gebeten. Uiteindelijk kon een medewerker van de instelling haar kalmeren en ging ze mee naar het politiebureau.

De agent heeft inmiddels aangifte gedaan wegens mishandeling. De politie zet het onderzoek naar de mishandeling en het geweld tegen de politieagent voort.

Geweld tegen politie
Geweld en agressie tegen mensen in een publieke functie, zoals agenten, worden niet getolereerd. Politieambtenaren van het korps Hollands Midden zullen daarom altijd aangifte doen.

De politie en het Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan het opsporen en vervolgen van verdachten van agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak. Bovendien gaan verzekeraars schade, die het gevolg is van geweld tegen werknemers met een publieke taak, zo dit mogelijk is, verhalen op de daders.

Bron: politie.nl