De politie staat op het punt tachtig supersnelle auto's te kopen die minimaal 250 kilometer per uur moeten kunnen rijden. Zo moeten agenten beter in staat zijn snelheidsduivels en vluchtende criminelen bij te houden. De auto's dienen als vervanging van de huidige Volvo's.

Het gaat om ongeveer tachtig voertuigen die sterker gemotoriseerd zijn dan de huidige voertuigen, met een hogere topsnelheid en een snellere acceleratie.

De snelle auto's worden onder meer ingezet voor opvallend surveilleren en toezicht. Met de snelle auto's krijgt de politie weer 'het gezag op het asfalt', denkt projectleider Infrastructuur Egbert-Jan van Hasselt.

Hij wil niet zeggen welke automerken de politie op het oog heeft: bijvoorbeeld een BMW 5, Audi A6 of de misschien zelfs de terugkeer van de Porsche. ,,We stellen eisen aan het voertuig, maar duidelijk is dat we in de uiteindelijke aanbesteding gaan voor het allerbeste", zegt hij tegen de Telegraaf.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat nog een uitgebreid aanbestedingstraject komt voordat er een besluit wordt genomen over de racebolides. De eerste auto's zouden begin 2018 op de weg te zien moeten zijn.

Bron: Algemeen Dagblad