Ik heb gehoord dat als je een snelheidsovertreding in het buitenland niet betaalt dat ze er niet achter komen en je er geen gezeur mee krijgt.

Als u in het buitenland bent bekeurd, krijgt u daar uiteraard vanuit het buitenland een acceptgiro van. Deze betaalt u dus niet. U krijgt vervolgens de Nederlandse politie een keer aan de deur om u een Buss-Bescheit uit te reiken.

Op dit "Bescheit" zult u zien, dat het boetebedrag ondertussen minimaal 100% is verhoogd. Als u vervolgens weer niet betaalt, zult u inderdaad bij een controle in Duitsland alsnog het volle pond moeten betalen. Uw overtreding is dan ondertussen al voor de rechter geweest en nogmaals heeft het bedrag een verhoging ondergaan. Hoeveel die verhoging zal zijn is mij niet bekend.

Bij een aanhouding, dit kan ook aan een grenscontrole zijn, zult u verplicht worden om het bedrag alsnog te voldoen, waarbij bij niet betaling uw auto wordt veilig gesteld. Dit lijkt mij geen prettig vooruitzicht, vooral indien de controle ergens diep in het zuiden van Duitsland plaatsvindt. Men zal u immers op geen enkele manier tegemoet komen in de wijze, waarop u dan maar thuis moet komen zonder auto.

Overigens is deze regeling in Nederland hetzelfde. Een parkeerbekeuring kan, als u nergens op reageert oplopen tot een bedrag van € 300,-.  Deurwaarderskosten en dergelijke zijn daar niet bij inbegrepen en komen wel ten laste van degene, die de bekeuring heeft gepleegd. Al met al blijft het het beste om gewoon de bekeuring te betalen, u bent dan het goedkoopste uit.