{question}Hoe word ik hondengeleider bij de politie ?{/question}

Ten eerste moet je de nodige straatervaring hebben (3-4 jaren) in de BPZ. Daarnaast moet je affiniteit met dieren hebben. Bij elke hondenbrigade ben je wel verplicht om pakwerk te doen. Dus eerst de school afmaken, dan 3-4 jaren op straat en dan maar hopen op een vacature als surveillancehondengeleider.

De opleiding die je er voor nodig hebt is gewoon de normale politieopleiding (agent/hoofdagent), en je hebt de diensthond nagenoeg 24 uur per dag bij je thuis (in een kennel).

{question}Is er een minimum lengte om bij de politie te solliciteren?{/question}

Nee er is geen minimum lengte meer tegenwoordig om bij de politie te solliciteren. Deze was er vroeger inderdaad wel.

{question}Ik wil motoragent worden.{/question}

Het begint bij de basis, oftewel je gaat de politieopleiding in en komt na alle school en praktijkkwartielen op een team te werken. Motorrijder is solistisch werk. Het is dus belangrijk dat je een goed fundament hebt om ook alleen je werk te kunnen doen.

{question}Ik wil bij de politie te paard?{/question}

Ten eerste moet je de basis politieopleiding hebben niveau 3 of 4 en de nodige straatervaring (3-4 jaren) in de Basis politie zorg. Hierna kun je op een vacature solliciteren bij de politie te paard.

{question}Ik wil bij de politie. Maar hoe kom ik daar? Moet ik eerst naar een politieschool?{/question}

Het eerste wat je moet doen is kijken of er vacature/'s vrij zijn in de eenheid waar jij zou willen werken. Je kunt dit bekijken op www.kombijdepolitie.nl.

{question}Hoe kan ik tactisch rechercheur worden? {/question}

Je kan bij de politie rechercheur worden als je eerst de basis politieopleiding hebt gevolgd opĀ  minimaal niveau 4: allround politie medewerker.

Na enige jaren straatervaring kun je solliciteren naar een functie bij de recherche. Hiervoor zul je dan nog verschillende aanvullende opleidingen volgen.

{question}Wat voor studie heb je nodig als je bij de technische recherche wilt?{/question}

Je kan bij de politie technisch rechercheur worden als je eerst de basis politieopleiding hebt gevolgd minimaal niv. 4 allround politie medewerker. Na enige jaren straatervaring kan je solliciteren naar een fuctie bij de technische recherche. Hier voor kan je dan nog verschillende aanvullende opleidingen volgen.

{question}Ik wil bij het arrestatieteam A.T. (S.W.A.T.)?{/question}

Ten eerste moet je de basis politieopleiding hebben niveau 3 of 4 en de nodige straatervaring (3-4 jaren) in de Basis politie zorg. Hierna kun je op een vacature solliciteren bij het arrestatieteam. Als je solliciteert moet je diverse zware testen doorlopen waaronder een drie daagse intest en je mag niet ouder zijn dan 35 jaar.

Wil je echt alles weten kijk dan op: http://www.arrestatieteam.nl. Hier kan je alles vinden over het arrestatieteam; ook de sporteisen waaraan je moet voldoen.

Politiesites