Qat of khat zijn de bladeren en takjes van een plant met de Latijnse naam Catha Edulis Forsk die een mild stimulerende werking hebben. Andere namen voor qat zijn: khat, quat, chat, catha, tschat en miraa.

Achtergrondinformatie over doping, wat is het, wie gebruiken, verslavingsfactor, effecten, alternatieven, de wet, de risico's, hoe om te gaan met het gebruik van anderen.

Achtergrondinformatie over Cocaine, wat is het, de geschiedenis, effecten, hoe gebruiken, gevolgen, de risico's, wie gebruiken, wat zegt de wet.

Achtergrondinformatie over crack, wat is het,wat doet het, verslavingsfactor, de risico's, hoe risico's te verminderen.

DXM (dextromethorfan) is een middel met een werking die varieert van mild euforisch tot sterk hallucinogeen. Het is als hoestmiddel (capsules, stroop, drank en pillen) te koop bij apotheek en drogist. DXM is in het verleden verkrijgbaar geweest onder de naam robo maar sloeg niet aan als recreatieve drug.

Achtergrondinformatie over GHB, wat is het, wat doet het, verslavingsfactor, de risico's n hoe de risico's te verminderen.

Achtergrondinformatie over gokken en gokverslaving, wat is leuk aan gokken, wat voor speler ben ik, de risico's, wanneer ben je verslaafd, hoe kom je er van af.

Achtergrondinformatie over hasj en weed, wat is het, wat voelt de gebruiker, hoe wordt het gebruikt, wie gebruiken, verslavingsfactor, de wet, de risico's, waar komt cannabis vandaan, hoe om te gaan met het gebruik van anderen.

Herbals zijn producten die verkocht worden onder namen als Cloud Nine, Herbal Ecstasy en Efedra. Het voornaamste werkzame bestanddeel in deze producten is een stof met de naam Efedrine. Je kunt herbals kopen in de vorm van capsules, pillen en kruidenmengsels.

Achtergrondinformatie over heroine, wat is het, waar komt het vandaan, wat voelt de gebruiker, wie gebruiken, verslavingsfactor, de wet, de risico's, wat doet de overheid.

Politiesites